Vladimir Rott: A sors ellenében I. - Szenvedésből vigasz

Rott, Vladimír (Bobrujszk, 1935) kanadai mérnök, magyar származású szülőktől született a Szovjetunióban, ahova édesapja, a miskolci Róth Ferenc erdész, munkaszerződéssel, családostul kitelepült. 1938-ban az apát a sztálini államvédelmi szolgálat letartóztatta és Szibériába internálta, tizenkét évig tartották fogva, családját soha többé nem látta viszont. Az embertelen kínzások során, a tíz évnyi szibériai bányamunkában és a további két éves száműzetésben, ereje fogytáig Róth Ferencet a hazatérés reménye éltette.

"Nem vagyok író, de mesélnem kell eseményekről, emberekről, akiknek az emléke, szerintem nem szabad, hogy eltűnjék" - írja Vladimír Rott kötete előszavában.

A Szenvedésből vigasz második kiadása és a kötet gazdag dokumentumanyagából készült kiállítás a Gulág Emlékév alkalmából és támogatásával valósult meg.

Az Orpheusz Kiadó és a Magyar Írószövetség szeretettel meghívja önt és kedves barátait Vladimir Rott: A sors ellenében I. - Szenvedésből vigasz című, könyvbemutatóval egybekötött fotó-dokumentum kiállítás megnyitójára 2016. szeptember 27-én, kedden 18 órától a Magyar Írószövetség klubtermébe. (Cím: 1062 Budapest, Bajza utca 18.)

A kiállítást megnyitja Mezey Katalin Kossuth-díjas költő és Vladimir Rott Pro Cultura Hungarica-díjas szerző

A kiállítás megtekinthető 2016. október 20-ig rendezvényeink ideje alatt, valamint napközben előre egyeztetett időpontban.

Telefon: 06 1 322 8849