A 46. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat és Tábor díjazottjai

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata által rendezett 46. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat díjazottjainak listája, 2023. április 11-14, Sárvár.

VERS KATEGÓRIA:

Arany oklevél:
Maróti-Agóts Mátyás, Budapest,

Ezüst oklevél:
Zsigmond Soma, Budakalász, 
Varga Dániel, Pápa,

Bronz oklevél:
Csáki Botond Benjámin, Budakalász,
Heilig Dóra, Fácánkert, 
Zemánn Éva, Szekszárd, Nyámánd puszta,

Dicséret:
Farkas Lilla, Abaújszántó, 
Kanyurszky Lili, Budakeszi, 
Pál Dávid, Koronka, Románia, 
Papp Miklós, Szabadka, Szerbia,  
Szegzárdy-Csengery Júlia, Budapest, 
Takács Boglárka (Fox), Budapest.

Pályázók díja:
Maróti-Agóts Mátyás, Budapest

Sárvár város díja:
Grodvalt Zsuzsanna, Sárvár

PRÓZA KATEGÓRIA:

Arany oklevél:
Horváth Márk Sándor, Szombathely, 
Rubint Ágnes, Budapest

Ezüst oklevél:
Harangozó Zsombor, Pomáz,
Homoki Lili, Budapest,

Bronz oklevél:
Kranyik Dorina, Esztergom,

Dicséret:
Bolla Dorina Jada, Budapest,
Keményffy Ábel, Budapest,

Pályázók díja:
Zsigmond Soma, Budakalász

TANULMÁNY KATEGÓRIA:  

Arany oklevél:
Ari Roland, Szeged,

Ezüst oklevél:
Horváth Jázmin, Tokorcs

Bronz oklevél:
Heilig Dóra, Fácánkert,

2023-ben a pályázatra 179 pályázó küldte el munkáit, közülük hívta meg a legjobb negyvenhármat a zsűri a sárvári irodalmi táborba. 37 meghívott vett részt a két és fél napos műhelymunkában, amelynek ismét a sárvári Nádasdy Vár adott otthont. A zsűri tagjai kiértékelték a beküldött írásokat, megbeszélték a pályázókkal alkotásaik erényeit és fogyatékosságait.

Az előzsűri és a zsűri tagjai voltak: dr. Bertha Zoltán József Attila-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár, dr. Gere Zsolt irodalomtörténész, egyetemi adjunktus, Jámborné Balog Tünde József Attila-díjas prózaíró, Kemény István József Attila-, Márai Sándor- és Babérkoszorú-díjas költő, prózaíró, Kontra Ferenc József Attila- és Márai Sándor-díjas prózaíró, szerkesztő, Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, író, zsűri elnök, Papp Márió költő, műfordító, szerkesztő és dr. Vörös István József Attila-díjas költő, műfordító, egyetemi oktató.

2023. április 13-án 17 órától a sárvári Tinódi Gimnázium dísztermében zajlott le a díjátadó irodalmi gálaest, amelynek során a résztvevők műveikből olvastak fel nagyszámú helybeli érdeklődő közönség előtt. A díjazottak szerény pénzjutalomban, valamennyi meghívott ajándék-könyvcsomagban részesült.

A rendezvény támogatója a Nemzeti Kulturális Alap (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő), Sárvár város Önkormányzata, a Nemzeti Együttműködési Alap (Bethlen Gábor Alapkezelő) és Budapest, IX. Ferencváros Önkormányzata volt.