önéletírás

Az élet megy tovább

Szerző: 

önéletírás, oroszból fordította: Józsa György Zoltán

B/5, 468 oldal, színes fotóillusztrációval, fóliázott, kemény táblás borítóval

Vladimir Rott édesapja családjával együtt Magyarországról települt ki a Szovjetunióba, ahol munkát vállalt. 1938-ban a családfőt koncepciós perben elítélték és Szibériába száműzték, ahol életét vesztette. Vladimir Rott mérnök lett, és 1974-ben Kanadába disszidált. Humorral és szeretettel megírt könyveiben beszéli el kalandos életútját. Jelen kötetünk önéletírás-sorozatának új, befejező része.

Miért?

Szerző: 
Kiadás éve: 
2019

A/5, 20x14cm, ragasztott papírkötés, fekete-fehér fotókkal, 128 oldal

"Miért vált a mi családunk is - amely megbecsülésnek és tiszteletnek örvendett, országos méltóságokat, püspököket, érsekeket, politikusokat, minisztereket, pártalapítókat és -vezetőket, művészeket és tudományos kutatókat, akadémikusokat adott kora társadalmának... -, osztályidegen elemmé, a nép ellenségévé,... kizsákmányoló úri bitanggá?"

Ezekre a fájdalmas kérdésekre keresi a választ könyvében a magyar történelemben kimagasló szerepet játszó Zichy-család leszármazottja, a recski tábor egykori foglya, Zichy Péter, aki maga is végigélte a XX. század számos kataklizmáját.

Pergő évek

Kiadás éve: 
2004

"A Pergő évek a XIX. század utolsó évtizedeiben, a millennium évében indul, és az elbeszélő személyes sorsán át mutatja be a korabeli Magyarországot, saját nemzedékének (az első "elveszett nemzedék"-nek) útját, ill. a magyar irodalmi élet közelmúltját. ..."(Mezey Katalin)

B/5, keménytáblás, egészvászon kötés borítóval

544 oldal