Vers

Átváltó

Szerző: 

(Válogatott versek – szerk.: Baán Tibor)

A/5, 344 old., színes, fóliázott, karton kötés.

A kötet több évtized költői terméséből készült válogatás, amelyet egyaránt jellemez a személyes megszólalás hitele, az emlékezetes képalkotás és az aforizmatikus tömörség.

Az elmozdítás tilalma

Szerző: 

(új versek)

A/5, 104 old., színes, fóliázott, keménytáblás kötésben.

A költő első verseskötete magabiztos formaérzékről és intellektuális elmélyültségről árulkodik. Lírájának egyaránt építőanyaga mindennapi környezetünk és a gazdag költői képzelet világa.

Nyitott ablak

Szerző: 

(új versek)

A/5, 104 old., színes, fóliázott, keménytáblás kötésben-

Öszinte hang, humor és önirónia jellemzi az első kötetes költő verseit. Többnyire szabadverseket ír, de nem idegen tőle a kötött forma sem, és jól eltalált, szép gyermekversek is születnek keze alatt.

Napharang

Szerző: 

(Válogatott és új versek)

A/5, 236 old., színes, fóliázott, keménytáblás kötés, színes védőborítóval.

A kötet egyrészt válogatás a szerző gazdag életművéből, másrészt új verseket foglal magába, melyeket a személyes életmozzanatok megelevenítése és a filozófikus tartalmak élő versekké formálása jellemez.

Nézi, ahogy nézem

Szerző: 
Kiadás éve: 
2017

Vágott A/5, keménytáblás védőborítóval, 80 oldal.

Báger Gusztáv új kötetének versei is az eleven életbe bocsátják gyökereiket. Nem naplószerűen sorjázó, de kétszeresen is korhoz kötött, egyszersmind egyetemes gondolatokkal teli írások ezek.

Zongorahangoló

Szerző: 
Kiadás éve: 
2015

Vágott A/5, 80  oldal, cérnafűzött, színes, matt fóliás, keménytáblás kötés, színes, matt fóliás védőborítóval.

Báger Gusztáv új versei is provokálnak: szembesítik a társadalmat, a művészt, az embert önigazolásaival - mindezt fanyar humorral teszik. Hogy ki a zongorahangoló? A sorok közt olvasva felismerjük Őt.

Találgatom, mit üzensz

Szerző: 

(új versek)

A/5, 96 oldal, cérnázott, színes, keménytáblás kötés, színes, fóliázott védőborítóval,

Báger Gusztáv költészetének egyik kulcsa a folytonos megújulás. Legfrissebb kötetének prózaversei hol csattanósak, hol rejtvényesek, de mindvégig érezzük, szimptómái ők valami elgondolhatatlannak.

Szárnyaim nőnének

Szerző: 

(új versek)

A/5, 76 oldal, keménytáblás kötés, színes, matt fóliával

Fecske Csaba új könyve a rá jellemző természetközeli, derűt, harmóniát sugalló versekből áll, amelyek könnyen olvashatók, szórakoztatóak. Könnyed verselés és gazdag képi világ jellemzi ezt a lírát.

Oldalak