válogatás

Őszi verslábnyomok

Szerző: 
Kiadás éve: 
2022

cérnafűzött, keménytáblás, fóliázott papírkötés, A/5, 96 oldal,  

Sohár Pál (Paul Sohár) Janus Pannónius és Balassi Műfordítói Nagydíjas költő, műfordító 1956 óta él az Egyesült Államokban. Magyar nyelven írt verseinek jelen válogatása természeti képekben gazdag, iróniával, érzelmi feszültséggel telt lírájának új darabjait foglalja magában. 
 

A szökés

Szerző: 
Kiadás éve: 
2020

válogatott elbeszélések, észtből fordította: Jávorszky Béla

A/5, 312 oldal, színes, fóliázott, kemény táblás borítóval

Jaan Kross (1920-2007) a huszadik századi észt prózaírás legnagyobb alakja, akinek 100. születésnapját idén ünnepeljük. Ebből az alkalomból jelentettük meg válogatott elbeszéléseinek újabb gyűjteményét, amely kisprózájának átfogó keresztmetszetét nyújtja.

Válaszoltam

Szerző: 

B/5, 320 old., színes, keménytáblás kötés, színes védőborítóval

A kétszeres Kossuth-díjas író interjúkötetében korunk legégetőbb kérdéseire a Jókai Anna szellemiségével megfogalmazott válaszokat ismerheti meg az olvasó.  Az érdekes beszélgetések során felmerülnek mai világunk nagy kihívásai: a szerelem, hivatás, család, a keresztény erkölcsi értékrend szerepe mindennapjainkban.

Breviárium

Szerző: 

(Válogatta, szerkesztette Tenke Sándor, új, bővített, negyedik kiadás)

B/5, 232 oldal, keménytáblás kötés, színes, fényes fóliás védőborítóvalára 

Jókai Anna műveiből vett idézetekből, mint mozaikkockákból, épül fel a kötetben az író világképe, amelynek fontos eleme az emberi értékek tisztelete, a mély Isten hit és a szülőföld iránti szeretet. 

Világvég

Szerző: 

(válogatott elbeszélések)

A/5, 176 oldal, ragasztott kartonkötés, színes, fényes fóliával.

A kárpátaljai író első Magyarországon kiadott könyve válogatás 1988 óta született  novelláiból. Hőseinek személyes sorsában ott villódznak a kisebbségi létben élő közösség 20. századi, közös tragédiái.